Cantităţi necesare pentru 2 portii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 50 min.
Cost aproximativ : 22 lei
1 piept de pui fară os
1 ceapă roşie
3 căţei de usturoi
1 bucată ghimbir
2 ardei iuti
un amestec de condimente :
1 linguriţă coriandru măcinat
1 linguriţă tumeric
1 linguriţă chimen
1 linguriţă garam masala
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 lingură boia dulce
câteva păstai de cardamom
400 g roşii cuburi în suc
1 linguriţă pastă de roşii
1 cană apă
200 g iaurt
ulei, sare
Pentru servit :
Orez basmati
Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se dă deoparte. Separat se toacă ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute.
De preferat într-un wok (sau într-o alta oala pentru gatit) se încinge uleiul, se adaugă bucăţelele de carne şi se rumenesc câteva minute.
Se adaugă apoi ceapa, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul şi se mai lasă câteva minute.
Se adaugă roşiile cuburi în suc, pasta de roşii şi condimentele.
Se lasă câteva minute, apoi se adaugă cana cu apă.
Amestecul se lasă la foc, sub capac, între 15 – 20 min.
Se amestecă din când în când iar dacă este necesar se mai adaugă apă.
Se adaugă apoi iaurtul şi se mai lasa pe foc, sub capac, 5 – 10 minute, amestecând din când în când.
Se poate servi cu orez basmati simplu (orezul se fierbe ~ 15 minute într-o cantitate de 3 ori mai mare de apă).
Poftă bună !