4 fileuri de peste Dorada
2 – 3 linguri unt
2 linguri ulei de masline
sare, piper zdrobit
Pentru sosul mediteranean :
1 rosie tocata cubulete mici
6 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
3 linguri de masline fara sambure
½ legatura patrunjel tocat
4 linguri caju
Pentru décor :
cateva feliute subtiri de ridiche
5 – 6 frunze de busuioc
3 – 4 crengute marar
3 linguri suc ardei capia
3 linguri sos pesto
2 rosii cherry
1 lingura fasii coaja de lamaie rasa
Cantităţi necesare pentru 2 porţii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 15 min
Cost aproximativ : 40 lei
Alunele tip caju se lasa la inmuiat aproximativ 2 ore in apa.
Se scurge apa si se celeste cateva minute intr-o tigaie alunele tip caju.
Se iau de pe foc si se lasa deoparte.
Se prepara apoi sosul mediteranean, amestecandu-se cubuletele de rosii, uleiul de masline, zeama de lamaie, maslinele, patrunjelul tocat.
Se lasa deoparte sosul mediteranean.
Se pune untul la incins intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline sic and s-a incins incins se adauga file-ul de Dorada.
Se lasa dorada cate 2 – 3 minute pe fiecare parte.
Se scoate si se aseaza cate doua filieuri de Dorada pe fiecare farfurie.
Se adauga sosul mediteranean, se orneaza cu sucul din ardei capia si sosul pesto.
Se decoreaza apoi farfuria cu feliutele de ridiche, frunzele de busuioc, crengutele de marar, rosiile cherry si coaja de lamaie rasa (conform propriei imaginatii) si se serveste.
Pofta buna !
Dupa o reteta de Joseph Hadad