2 bucati file de somon
2 linguri seminte de mac
2 linguri pesmet
1 lingura boabe de piper
1 lingura miere de albine
2 linguri ulei de masline
1 lamaie
sare
Pentru garnitura:
100 g spanac tanar
ulei, zeama de lamaie, sare
Cantităţi necesare pentru : 2 portii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 20 min
Cost aproximativ : 30 lei
Se incinge cuptorul la 200o C.
Separat, se piseaza intr-un mojar boabele de piper.
Se amesteca macul cu pesmetul, cu boabele de piper si sarea, si se aseaza intr-un strat pe o farfurie intinsa.
Separat se ung fileurile de somon cu ulei, apoi cu miere.
Se tavalesc fileurile de somon prin amestecul de mac si se aseaza pe hartie pergament intr-o tava de cuptor.
Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pentru aproximativ 15 minute.
Intre timp, se asezoneaza o salata de spanac tanar, cu ulei, zeama de lamaie si sare.
Cand somonul este gata, se aseaza pe farfurii intinse, impreuna cu salata de spanac si ½ dintr-o lamaie si se serveste.
Poftă bună !