friptura-miel

Friptura de miel

½ miel (7 – 8 kg)

1 ceasca otet

1 cepa taiata in 4

4-5 linguri boia dulce

4-5 linguri sare

1 capatana usturoi

½ l vin alb

Se lasa mielul la macerat, in apa cu otet si ceapa tocata, pentru 1 – 2 ore.

Lichidul trebuie sa acopere carnea de miel.

Dupa aceea se scoate mielul de la macerat, se spala bine si se pregateste pentru impanat.

Se face un amestec din boiaua dulce si sare.

Se curata usturoiul si se taie fiecare catel de usturoi in doua.

Se fac gauri cu cutitul din loc in loc, in carnea de miel si se introduce in gaurile respective amestecul de sare cu boia si cate jumatate catel de usturoi.

Se pune mielul astfel impanat intr-o tava, se adauga apa (cam jumatate de tava) si ulei si se da la cuptor.

Din cand in cand se mai adauga apa si se intoarce carnea de miel cand pe o parte cand pe cealalta.

Se lasa carnea de miel la cuptor pentru ~ 2:30 h – 3 h, la foc potrivit.

Spre sfarsit se adauga vinul alb si se mai lasa peste 30 min.

Se scoate mielul, se lasa sa se raceasca putin si se serveste.

Pofta buna !

Scrie comentariul tau