400 g piept de pui
4 căţei de usturoi
2 ardei iuţi
½ linguriţă sare
¼ linguriţă zahar
1 linguriţă chilli
1 linguriţă pastă chilli cu alune
½ linguriţă boia
1 linguriţă pastă curry
2 linguri ulei
½ linguriţă seminţe de chimen
1 ceapă
2 frunze de dafin
1 linguriţă coriandru măcinat
1 linguriţă chimen măcinat
¼ linguriţă turmeric
400 g roşii tocate în bulion
1 ceaşcă apă
1 linguriţă garam masala
1 ardei iute pentru garnisire
Pentru servit :
Iaurt
Orez basmati
2 lipii
Cantităţi necesare pentru 2 porţii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 45 min.
Cost aproximativ : 20 lei
Se amestecă roşiile tocate cu usturoiul pisat, ardeiul iute tocat, sarea, zahărul, pudra de chilli, pasta de chilli cu alune, boiaua, pasta de curry, coriandrul măcinat, chimenul măcinat, tumericul şi garam masala.
Se pune într-un wok (sau intr-un alt vas) uleiul iar după ce s-a încins se adaugă seminţele de chimen, ceapa tocată mărunt şi frunzele de dafin.Se amestecă timp de 5 minute.
Apoi se adaugă amestecul de roşii şi se mai lasă 5 minute.
Se adaugă apa şi se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Pieptul de pui se taie în bucăţi mari şi se adaugă în wok.
Se lasă 20 – 25 de minute pe foc, cu capac şi se amestecă din când în când pentru a nu se arde.
Se ia preparatul de pe foc, se aşează pe o farfurie de servit, se garniseşte cu ardeiul iute tocat şi se serveşte, împreună cu lipiile, iaurtul şi orezul cu basmati.
Poftă bună !