humus-rodie

Humus cu rodie

Cantităţi necesare pentru 6 porţii
Grad de dificultate : scăzut
Timp de preparare : 2 h
Cost aproximativ :  20 lei

500 g boabe naut                    
3 – 4 catei usturoi
zeama de la 1 sau 1 ½ lămâie
2 linguri pasta tahina
ulei de masline (4 – 5 linguri, după gust)
1 rodie
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
sare, piper

Se pune năutul într-un vas cu apă şi se lasă la înmuiat peste noapte. Năutul îşi va dubla / tripla cantitatea. Se pune năutul la fiert, cu ½ linguriţă bicarbonat de sodiu, pentru a fierbe mai repede.
Se amestecă din când în când.
Se lasa năutul la fiert 1 h 30 min. – 2 h, respectiv până când boabele de năut devin moi şi încep să se spargă.
Se ia nutul de pe foc, se varsă apa în care a fiert şi se clăteşte de 2 – 3 ori.
Se strecoară năutul şi se mixează cu blenderul până devine cremos si moale.
Pentru a fi suficient de moale, se mai adaugă apă.
Se adaugă pasta tahina (pastă din seminţe de susan), usturoiul pisat, zeama de lămâie, ulei de măsline (4 – 5 linguri, după gust), sare, piper şi se amestecă.
După ce s-a format o cremă omogenă, se aşează humusul pe vasul pe care va fi servit, se adaugă ulei de măsline, se decorează cu boabele de rodie şi se serveşte.
Poftă bună ! 

Scrie comentariul tau