Moules-mariniere

Moules a la mariniere

Cantităţi necesare pentru 2 porţiimoules1
Grad de dificultate : scazut
Timp de preparare : 15 min
Cost aproximativ : 20 lei

1 kg midii
1 ceapă roşie tocată mărunt
3 fire cimbru proaspăt
3 linguriţe pătrunjel tocat
2 căţei usturoi
un pahar mare de vin alb sec
sare, piper
Se curaţă midiile de bărbi ăi se spala bine pentru a fi curăţate bine cochiliile. Nu se folosesc midiile sparte sau deschise.
Se scurg midiile bune şi se lasă deoparte.
Se pune pe foc, într-o oală mare, vinul, cimbrul, jumătate din pătrunjel, usturoiul pisat şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să dea în clocot.

moules2

Se adaugă apoi midiile şi se acoperă cu un capac.
Se lasă la foc potrivit 3 – 4 minute, respectiv până când midiile se deschid .

moules3

Apoi se scot şi se aşează în farfurii adânci, eventual în boluri.
Amestecul cu vin se mai lasă 1 – 2 minute pe foc şi se toarnă apoi peste midii.
Deasupra se presară restul de pătrunjel tocat, puţină sare şi piper din belşug.
Midiile se pot servi cu cartofi prăjiti şi cu baghetă.
Poftă bună !

moules4

moules5

Scrie comentariul tau