100 g somon afumat
200 g penne
100 g smântană pentru frişcă
2 linguri unt
cimbru uscat
sare şi piper proaspăt râşnit
Cantităţi necesare pentru 2 porţii
Grad de dificultate : scăzut
Timp de preparare : 15 min.
Cost aproximativ : 15 lei
Se taie somonul fâşii şi se lasă deoparte.
Se pun penne-le la fiert, în apă clocotită, cu sare. Se lasă ~ 10 min. (conform instrucţiunilor).
Cu câteva minute înainte de a fi gata pennele, se pune într-o tigaie, pe foc, untul la topit.
Când s-a topit untul, se adaugă smântana, cimbrul, sare, piper râşnit şi jumătate din cantitatea de somon şi se amestecă timp de 3 – 4 minute, la foc mic, fără însă a lăsa sosul să fiarbă.
Penne-le se scurg şi se adaugă peste sos.
Se mai amestecă 30 de secude şi preparatul este gata.
Se aşează pastele în farfuriile pentru servit, se adaugă somonul afumat rămas, se presară deasupra cimbru şi se serveşte.
Poftă bună !