risotto-radicchio-rosso

Risotto con radicchio rosso

1 cana orez (arborio, este un tip de orez pentru risotto)
1 capatana radicchio rosso (cicoare rosie)
1 ceapa
3 cani apa
20 g parmezan ras
50 ml vin alb
2 linguri ulei de masline
sare si piper
Varianta vegana

Este suficient sa omiteti parmezanul din reteta
Cantităţi necesare pentru 4 porţiirisotto

Grad de dificultate : scazut
Timp de preparare : 45 min
Cost aproximativ : 10 lei
Se spala radicchio si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa marunt.

Se pune intr-un vas uleiul. Cand s-a incins se adaga ceapa tocata si radicchio.
Se calesc timp de cateva minute fara a se arde.
Se adauga apoi orezul si de asemenea se caleste 2 – 3 minute, pana devine translucid.
Se adauga apoi vinul. Pe masura ce vinul este absorbit de orez se adauga cate o cana de apa, pe rand, pana ce toata cantitatea de apa va fi absorbita de orez.
In tot acest timp, se amesteca preparatul cu o lingura de lemn, altfel exista riscul de a se prinde de vas.
Cand este gata preparatul, se ia vasul de pe foc, se adauga parmezanul ras, sare si piper, se amesteca bine si se acopera cu un capac pentru 5 – 10 minute.
Apoi se poate servi ca si garnitura la diverse preparate, eu l-am servit cu peste.

Scrie comentariul tau