2 rondele somon (~ 300 g)
1 file pastrav (~ 100 g)
100 g creveti (medii)
50 g tuburi calmari
50 g baby caracatita
100 g carne midii
4 catei usturoi
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura salvie tocata
2 peperoncino
200 g vin alb
1 lingura pasta de tomate
1 cutie (250 g) rosii tocate in bulion
400 g apa
sare, piper
4 linguri ulei de masline
Pentru servit :
1 bagheta paine alba
2 – 3 catei usturoi
2 – 3 linguri ulei masline
Cantităţi necesare pentru 2 portii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 1 h 30 min.
Cost aproximativ : 50 lei
Se toaca calmarii in rondele si caracatita in feliute de 1 cm si se dau deoparte.
Se striveste pepperoncino si se piseaza usturoiul si se dau deoparte.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga patrunjelul tocat, salvia tocata si pepperoncino strivit si se amesteca pentru 1 minut pe foc.
Se adauga rondele de calmar si feliutele de caracatita si se amesteca din cand in cand, pentru aproximativ 4 minute. Se adauga usturoiul pisat si pasta de tomate si se mai lasa 1 minut.
Se transfera totul intr-o cratita cu capac (deocamdata nu se acopera cu capacul).
Se adauga apoi vinul si se lasa pe foc aproximativ 10 minute, amestecandu-se din cand in cand.
Se adauga rosiile in bullion, sare si piper si se amesteca in continuare, pentru aproximativ 10 minute. Se adauga apoi apa si se mai lasa 10 minute pe foc.
Se adauga somonul si pastravul, se acopera cratita cu capac si se mai lasa fara a se amesteca, timp de aproximativ 15 minute.
Intre timp, feliati bagheta, stropiti feliile cu ulei de masline si dati la cuptor pentru ~ 10 minute, pana se rumeneste. Cand o scoateti de la cuptor, taiati fiecare catel de usturoi in doua, pe lung, si frecati painea cu partea care a fost taiata.
Reveniti la preparat si adaugati crevetii si midiile si mai lasati preparatul 4 – 5 minute pe foc, sb capac.
Cand este gata, serviti in farfurii adanci, cu feliile de bagheta rumenite.
Poftă bună !