Pentru umplutura :
toate organele de la un miel (splina, rinichi, ficat, plamani, intestine)
1 kg ficatei de pui (sau splina de porc 2 – 3 buc.) (pentru ca drobul sa nu aiba un miros puternic de carne de oaie)
4 – 5 legaturi ceapa verde
10 oua
2 – 3 linguri otet
3 – 4 legaturi marar
2 legaturi patrunjel
sare, piper
Pentru foietaj :
2 oua
faina
sare
Organele se pun in apa cu 2 – 3 linguri otet si se lasa timp de 1 h.
Daca se folosesc si intestinele de la miel, acestea se intorc pe dos si se spala bine.
Se pun la fiert toate organele intregi, se fierb bine, apoi se scot si se toaca prin masina de tocat.
Intre timp, se toaca ceapa verde (cam 4 – 5 legaturi), se caleste in ulei, apoi se adauga peste organele tocate si se amesteca.
Separat se bat bine 10 oua si se adauga in umplutura.
Se toaca 3 – 4 legaturi de marar si 2 legaturi patrunjel si se adauga in umlutura.
Se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine umplutura.
Daca umputura este prea tare, se adauga din zeama in care au fiert organele.
Separat se pregateste o foaie de aluat din 2 oua cu faina si sare.
Se formeaza o coca, care nu este prea tare si se intinde din ea o foaie de placinta.
Foaia se face cat mai subtire si cat mai mare, se taie in doua si se pune cate o bucata in fiecare dintre cele doua tavi.
Se adauga umplutura, se inveleste cu foaia de placinta, se unge foaia de placinta deasupra cu ulei si se da la cuptor ~ 1 h 30 min, la foc potrivit.
Cand este gata, se scoata de la cuptor, se lasa drobul sa se raceasca, se taie felii si se serveste.
Pofta buna!