Cantităţi necesare pentru 2 porţii
Grad de dificultate : scăzut
Timp de preparare : 15 min
Cost aproximativ : 7 lei½ pachet spaghetti
4 catei usturoi
1 – 2 peperoncino uscat
5 – 6 linguri ulei de măsline
parmezan ras
sare, piper proaspat rasnitSe pune într-un vas apă la fiert, în care se adaugă sare.
Când începe apa să fiarbă, se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă 8 minute (sau conform instructiunilor). Între timp se pisează usturoiul.
Cand pastele sunt aproape gata, se pune într-o tigaie, la foc mediu, uleiul de masline.
Când s-a încins uleiul se adaugă usturoiul pisat si peperoncino fărâmiţat.
Se lasă 30 de secunde – 1 minut, pentru a nu se arde usturoiul (acesta se inegreste destul de repede). Între timp pastele s-au fiert şi se strecoară.
Se pun pastele în tigaie, peste uleiul aromatizat şi se amestecă pentru inca 30 de secunde.
Se iau pastele de pe foc, se pun într-o farfurie adâncă, se presara deasupra parmezan ras, se rasneste piper şi se servesc.
Poftă bună !
Grad de dificultate : scăzut
Timp de preparare : 15 min
Cost aproximativ : 7 lei½ pachet spaghetti
4 catei usturoi
1 – 2 peperoncino uscat
5 – 6 linguri ulei de măsline
parmezan ras
sare, piper proaspat rasnitSe pune într-un vas apă la fiert, în care se adaugă sare.
Când începe apa să fiarbă, se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă 8 minute (sau conform instructiunilor). Între timp se pisează usturoiul.
Cand pastele sunt aproape gata, se pune într-o tigaie, la foc mediu, uleiul de masline.
Când s-a încins uleiul se adaugă usturoiul pisat si peperoncino fărâmiţat.
Se lasă 30 de secunde – 1 minut, pentru a nu se arde usturoiul (acesta se inegreste destul de repede). Între timp pastele s-au fiert şi se strecoară.
Se pun pastele în tigaie, peste uleiul aromatizat şi se amestecă pentru inca 30 de secunde.
Se iau pastele de pe foc, se pun într-o farfurie adâncă, se presara deasupra parmezan ras, se rasneste piper şi se servesc.
Poftă bună !