150 g somon afumat
150 g crema de branza philadelphia
1 lingura hrean ras
½ fenicul
1 lingurita capere
½ legatura marar
½ legatura patrunjel
1 lingura zeama de lamaie
sare, piper
Penru décor :
½ legatura marar
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita hrean ras
Cantităţi necesare pentru 4 portii
Grad de dificultate : scazut
Timp de preparare : 15 min
Cost aproximativ : 35 lei
Se toaca patrunjelul, mararul si somonul afumat.
Se pun intr-un robot de bucatarie : somonul afumat, branza philadelphia, hreanul ras, caperele, mararul, patrunjelul si zeama de lamaie si se amesteca, pana se formeaza o spuma.
Se pune amestecul intr-un bol si se asezoneaza cu sare si piper.
Se da bolul cu spuma de somon pentru 15 minute la congelator, apoi se mai lasa 15 minute la frigider.
Se taie feniculul in doua si apoi se fiecare bucata se taie rondele.
Se aseaza rondelele pe farfurii, se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida si apoi se aseaza cu ajutorul unei forme rotunde spuma de somon peste patul de fenicul.
Se decoreaza cu marar, coaja de lamaie rasa, hrean ras si se serveste.
Poftă bună !