400 g ciuperci
1 morcov
1 ceapă
1 păstârnac
1 bucată ţelină
100 g unt
1 lingură ulei
100 ml lapte
2 ouă
pătrunjel
sare, piper
Cantităţi necesare pentru 4 porţii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 1 h 15 min.
Cost aproximativ : 20 lei
Se curăţă morcovul, păstârnacul şi ţelina.Se toacă în bucăţi şi se pun la fiert în 3 – 4 l apă cu sare.
Se lasă legumele să fiarbă aproximativ 30 min.
Se spală ciupercile şi se toacă. Se curăţă ceapa şi se toacă. Se pune untul împreună cu uleiul la încins. Când s-a încins untul se pune ceapa la călit. Când ceapa devine aurie, se adaugă ciupercile şi se lasă să se călească (~ 30 min).
Ciupercile lasă destul de multă apă şi va dura mai mult până se evapora apa şi se călesc.
Se ţin separat câteva ciuperci pentru garnisire.
Se adaugă restul ciupercilor şi ceapa peste legume şi se mai lasă să fiarbă aproximativ 30 minute.
Când s-au fiert se strecoară legumele separat si se pasează.
Se adaugă apoi apa în care au fiert.
Separat se încălzeste laptele, în care se adaugă ouăle bătute.
Se adaugă peste supa cremă, se sărează, se pipereză şi se amestecă.
Se pune supa cremă în farfuriile în care se va servi, se garniseşte cu pătrunjel şi câteva ciuperci călite şi se serveşte.
Poftă bună !