supa-crema-dovleac

Supa crema de dovleac

Cantităţi necesare pentru 4 porţiisupa-crema-dovleac2
Grad de dificultate : scăzut
Timp de preparare : 45 min
Cost aproximativ :  10 lei

2 kg dovleac               
400 ml lapte
2 linguri smântană
¼ linguriţă turmeric
¼ linguriţă ghimbir măcinat
½ linguriţă cardamom măcinat
nucşoară rasă
1 linguriţă unt
sare, piper

Se taie dovleacul în bucăţi şi se pune într-o tavă de cuptor, pe hârtie pergament.
Se încinge cuptorul la 2000C (temperatură medie) şi se pune tava cu dovleac la cuptor.
Se lasă la cuptor aproximativ 30 min. (până când se înmoaie dovleacul).
Când este gata dovleacul, se pune la încălzit laptele.
Se adaugă dovleacul, smântană, untul, tumericul, cardamomul, nucşoara rasa şi ghimbirul în laptele fierbinte.
Se pasează şi se amestecă ingredientele până când tot amestecul se transformă într-o cremă.
După ce s-a format o cremă omogenă, se asezonează cu sare şi piper şi se serveşte.
Poftă bună !

Scrie comentariul tau