150 g linte verde
150 g midii fara cochilie
1/2 ardei gras rosu
1/2 ceapa
1/2 morcov
amestec condiment (chilli, turmeric, piper, chimen, etc)
1 lingura patrunjel tocat
2 – 3 linguri ulei
sare
Cantităţi necesare pentru 4 portii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : ~ 1 h 15 min
Cost aproximativ : 15 lei
Se toaca ceapa, ardeiul rosu si se rade morcovul si se calesc. Mai intai se pune ceapa la calit, iar apoi se adauga ardeiul rosu si morcovul.
Se lasa legumele cateva minute la calit, se adauga apoi lintea si 2 l apa.
Se lasa la fiert, pana ce lintea incepe sa se sfaramiteze.
Daca este necesar, din cand in cand se adauga apa.
Dupa ce s-a fiert lintea se ia vasul de pe foc, se adauga continutul intr-un blender si se transforma totul intr-o crema.
Se pune din nou la fiert supa crema, se asezoneaza cu condiment si sare si se adauga midiile.
Se mai lasa cateva minute la fiert, 3 – 5 min.
Se pune supa crema in boluri, se presara patrunjel tocat deasupra si se serveste.
Pofta buna !