8 roşii bine coapte
1 ardei gras roşu
2 ardei iuţi
½ linguriţă coriandru măcinat
1 ceapă roşie
2 căţei usturoi
1 bouquet garni (amestec format din : 1 frunză dafin, câteva crenguţe de cimbru, rozmarin, busuioc şi leuştean, toate uscate si legate cu sfoara intr-un mănunchi)
4 linguri smântană
chives
ulei de măsline
sare, piper
Cantităţi necesare pentru 4 porţii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 1 h 30 min.
Cost aproximativ : 12 lei
Se spală roşiile, ardeiul roşu şi ardeii iuţi, apoi se taie în jumata. Se curăţă ardeiul roşu şi ardeii iuţi de seminţe şi codiţe.
Se încinge cuptorul la maxim, se pune într-o tavă de cuptor hârtie pergament şi se aşeaza roşiile, ardeiul roşu şi ardeii iuţi, cu partea tăiată în sus. Se lasă 15 minute la cuptor.
Se scoate tava de la cuptor, se acoperă cu hârtie pergament şi se lasă aproximativ 10 minute.
Se decojesc apoi roşiile, ardeiul roşu şi ardeii iuţi.
Între timp se toacă mărunt ceapa roşie şi apoi se căleşte în ulei de măsline, câteva minute, până se înmoaie.
Se adaugă căţeii de usturoi zdrobiţi, roşiile, ardeiul roşu şi ardeii iuţi şi se călesc şi acestea timp de câteva minute.
Se adaugă 1 l apă şi amestecul bouquet garni şi de când dă în clocot apa, se mai lasă 15 minute.
Se dă deoparte oala, se scoate amestecul bouquet garni si se aruncă, se pasează legumele, se adaugă coriandrul măcinat şi apoi se pun din nou pe foc pentru 45 – 50 min.
Se ia supa cremă de pe foc, se sarează şi se piperează (dacă doriti sa fie mai iute).
Se aşează supa în boluri, se pune deasupra câte o lingură de smântană şi se decorează cu chives tocat mărunt.
Poftă bună !