300 g linte verde
1 morcov
1 ardei capia
1 ceapa verde
3 catei usturoi
1 lingurita coriandru boabe
1 lingurita chimen
1 lingurita de pudra chilli
1 lingurita tumeric
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei de masline
1,5 l apa
sare
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 50 min
Cost aproximativ : 10 lei
Se curata morcovul, ardeiul capia si ceapa verde si se toaca.
Se curata usturoiul si se piseaza.
Se calesc intr-un vas boabele de corinadru si chimenul 2 – 3 minute (in vas nu se pune nimic altceva).
Se iau de pe foc coriandrul si chimenul, se pun intr-un mojar si se piseaza.
Se incinge uleiul de masline in vasul in care se va pregati supa, si se adauga ceapa, morcovul, ardeiul. Se lasa cateva minute sa se caleasca, dupa care se adauga 1,5 l apa, se adauga amestecul de chimen si coriandru, pudra chilli, tumericul, usturoiul pisat si sare.
Se lasa la foc potrivit, 30 – 40 min, pana cand lintea este fiarta (se gusta pentru a vedea daca este gata si daca este suficient de sarat).
Se ia preparatul de pe foc, se pune in boluri, se presara deasupra patrunjel si se serveste.
Pofta buna !