bbb

Triyoga Camden

Cu ocazia Yoga Studies Week organizatã de Universitatea SOAS la Londra, în perioada 25 – 29 Martie 2019, am vizitat studioul Triyoga Camden, atât pentru a participa la conferinţa susţinutã de Dr. Andrea Jain (Indiana University, USA) intitulatã “The Politics of Yoga: Sex, Religion, and Power in the Global Industry” cât şi pentru a experimenta o orã de yoga în cadrul studioului.

FOTO 2

Locaţia este foarte mare, atât parter cât şi etaj, are 5 sali de yoga, iar în cele 2 ore pe care le-am petrecut acolo, toate studiourile erau ocupate cu ore de yoga, workshopuri, cursuri, etc iar la recepţie oameni veneau şi plecau, clienţi care participaserã la ore de yoga rãmaneau sã mãnance ceva, erau mame cu copii care luau micul dejun şi socializau.

FOTO 3

Studioul include un bar cu bucatarie unde se fac smoothie-uri şi alte preparate vegetariene de provenienţã ecologicã, un spaţiu comercial unde se vând de la cãrţi pentru gãtit, preparate vegane sau vegetariene, creme şi uleiuri esenţiale, filtre pentru apã, ceaiuri, pânã la vestimentaţie şi accesorii pentru yoga, ori apã imbuteliatã care a fost “încãrcatã” cu energie de la cristale (Blue moon dream water, Sacred heart vibrational water, Nervine vibrational water).

FOTO 4

FOTO 5

Dintre multitudinea de tipuri de ore pe care le au : yoga (Ashtanga, Hot yoga, Vinyasa flow, Kundalini, Shadow yoga, Yin Yoga, etc), barre, pilates, meditaţie, mummy & me (dads welcome), am participat la o orã de yoga de tip Vinyasa Flow obişnuitã, în cadrul cãreia am folosit şi accesorii, am primit indicaţii şi ajustãri din partea profesoarei de yoga.

Câteva lucruri mi-au atras atenţia în mod special, dincolo de ora de yoga, întrucat nu le-am mai experimentat în alte studiouri, având un caracter inedit:

  • la intrarea în fiecare salã se aflã cartonaşele referitoare la ajustãrile de tip “hands on”, ce au fost introduse de catre Triyoga ca şi reacţie la scandalurile sexuale ce au fãcut înconjurul lumii în 2018 cu privire la acest tip de ajustãri. Dacã într-una dintre zile nu doreşti sã primeşti astfel de ajustãri, poţi vorbi cu profesorul de yoga sau poţi lua cartonaşul pe care îl plasezi pe salteluţa de yoga şi astfel îl atentionezi în linişte pe profesorul de yoga cã nu doreşti ajustãri;

FOTO 6

  • tot la intrarea în sãli se regaseşte urmãtorul anunţ “Vã rugãm sã nu vã aduceţi telefoanele mobile în studio. Dacã sunteţi doctor şi sunteţi de gardã, vã rugãm sã lãsaţi telefonul la recepţie şi vom veni noi dupã dvs. Vã mulţumim pentru cooperare”;

FOTO 7

  • în zona “barului” şi a recepţiei se aflã douã mese mari, pe una dintre mese este postat anunţul “Tech-free trial. This table is a tech-free space. Please keep it mobile and laptop free” iar pe cealaltã “Tech-free trial. This area is a tech-welcome space. Feel free to use your mobile and laptop here (silent use only please)”. Nu aş fi vãzut niciunul dintre cele douã anunţuri, dacã dupã ora de yoga nu m-aş fi aşezat la masa “fãrã tehnologie” butonând telefonul mobil şi nu mi-ar fi atras atenţia cineva din preajmã, mustrandu-mã pentru cã am îndrãznit sã mâniez astfel divinitatea.

FOTO 8

Dupã clasa de yoga am rãmas în zona de bar şi mi-au atras atenţia un Buddha bowlşi nişte quiche-uri îmbietoare care te invitau sã mai rãmai o perioadã. Fiind în vacanţã am rãmas şi am încercat un Buddha bowl şi un cappuccino.

Costurile aferente experienţei : ora de yoga – 17 £ (ulterior am aflat ca pot fi achiziţionate 2 ore de yoga cu 20 £), Buddha bowl – 8 £, cappuccino – 2 £, în total 27 £ (~ 150 lei).

Costul unui abonament lunar ce permite accesul la oricare dintre locaţii (Camden, Chelsea, Ealing, Soho, Shoreditch), la oricare dintre tipurile de ore,este de 54 £ pentru o perioadã de probã de 30 zile, apoi preţul creşte la 108 £ lunar, 135 £ pentru 10 intrãri / 3 luni  sau 240 £ pentru 20 intrãri / 3 luni.

O experienţã a “produsului yoga” la cote maxime, dincolo de orele de yoga, un sistem complex, de business, fãcut pentru a te face sã-ţi petreci cât mai mult timp acolo dar şi pentru a justifica costurile aferente. A meritat ? Cu siguranţã a meritat, o ora de yoga şi o ora de relaxare în care am şi mâncat un preparat sãnãtos, într-un cadru îmbietor, cu oameni relaxaţi în jur, astfel încât aş fi putut rãmâne şi întreaga zi.

FOTO 9

FOTO 10

FOTO 11

FOTO 12

Scrie comentariul tau