mancare-prune-afumate-cu-carne-vita

Mancare de prune afumate cu carne de vita

1 kg. carne de vitel mai grasa (piept, gat)
500 g prune uscate
1 ceapa
1 lingura zahar
50 g unt
2 linguri ulei
sare, piper

Cantităţi necesare pentru 6 porţii
Grad de dificultate : mediu
Timp de preparare : 2 h
Cost aproximativ : 35 lei

Se pune la incins 1 lingura de ulei impreuna cu untul, se portioneaza carnea de vitel in bucatele mici si se caleste intr-un vas din fonta.
Se toaca ceapa si se caleste separat intr-un vas in care s-a pus la incins 1 lingura de ulei.
Dupa ce s-a calit carnea, se adauga ceapa peste si se acopera cu apa.
Se pune capacul peste vas si se lasa la foc potrivit, aproximativ o ora si jumatate.
Din cand in cand se mai adauga apa daca este necesar.
Intre timp se scot samburii din prunele uscate si se pun deoparte.
Separat se topeste zaharul intr-un vas in care se adauga doua linguri de apa.
Dupa ce s-a lasat carnea impreuna cu ceapa cat trebuie pe foc, se adauga prunele uscate, zaharul, sarea  si piperul, se amesteca si se lasa in continuare pe foc, pana se umfla prunele (10 – 15 min).
Cand este gata preparatul, se serveste in farfurii adanci.
Pofta buna !

Scrie comentariul tau